AYANGİL Türk Müziği Orkestra ve Korosu kurucusu, ork. ve koro şefi, kanun sanatçısı, makam müziği bestecisi, eğitimci.
1997 – 2011 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi (STF) Kurucu öğretim üyesi, STF Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Başkanı, YTÜ Vedat Kosal Müzik Uygulama ve Araştırmaları Merkezi Kurucu Müdürü ve YTÜ-STF Dekanı olarak görev yaptı.
Ulusal – uluslararası sayısız konser, bilimsel çalışma ve CD kayıtları gerçekleştirmiş, çalışmaları birçok ödülle takdir olunmuş Ayangil hâlen, İTÜ Lisans Üstü Programı öğretim üyesi, Kaiser Wilhelm Üniversitesi CMO (Münster) Bilim Danışma Kurulu Üyesi, kuruluş çalışmaları devam eden Adakademi Vakıf Üniversitesi’nin kurucu öğretim üyesi ve Mim Sanat Derneği S.E.S Projesi uzman eğitmeni olarak bilimsel ve sanatsal faaliyetlerini sürdürmektedir.
Türk Makam Müziği
Makam ve usûl yapıları, kendine özgü mikrotonal aralıkları ve ezgi tasarımları ile Türk Müziği, bir “makam müziği”dir. Bu bilimsel özelliğini öne çıkarmak ve diğer kültür-medeniyet müziklerinden farklılığını vurgulamak üzere ‘O’ daima, ‘Türk Makam Müziği’ olarak nitelenmeli, anılmalıdır. Ses aralıkları, ses cinsleri, makam dizileri, usûl yapıları ve özgün formları ile yüzyıllar içinde biçimlenen ‘makam sanatı’mız, birçok büyük bestekârlarımız eliyle dünya müzik tarihine armağan edilmiş, dünya şaheseri başyapıtlarla günümüze anlam yüklü bir miras olarak ulaşmıştır. Âdeta ‘kuyumcu terazisi ile altın tozu tartmak’ demek olan ‘makam sanatı’nın kendine has inceliklerini bilen, anlayan, icra eden, dinleyen insanların da yine kendine özgü yöntemlerle eğitilmeleri, yetiştirilmeleri gerekir.